Sunday, February 28, 2010

..inginku kongsi rasa dihati..

Dinner batch G7 gurls..singgah selalu..

After playing basketball..

salam 'alaik..

tetbe nk tulis jap..
lama dah xupdate..bukan x nk update..xrasa mood nk menulis disebabkan nk kena hntr lab report 3 minggu berturut2..huhu...ala2 macam bz tp kalau pandai urus masa dengan baik actually boleh je..tp, memang x lagi mood nk menulis panjang2..no idea...dalam masa yang sama suka baca blog orang...dapat juga tambah input.

3 minggu yang berlalu seolah berlalu begitu saja..x tahu kenapa..macam2 nak fikir..yang mana nak fikir dulu..tu ke ni ke..hmm..kadang2 terfikir apsal lah nk kena fikir banyak2 eh?
jawapannya ada dlm hati..yg x boleh diungkai dengan kata2..cewaah...

seminggu cuti di rumah sangat seronok..lari dr um...tp fikiranku masih akan di um even jasadku di rumah..blk umah dengan nota dan lab report yg bakal disiapkan di rumah..alangkah malangnya x sampai 50% pun siap..ntah apa dibuat kat rumah pun tak tahu..tp kerja2 sebagai suri rumah sepenuh masa masih dijalankan seperti biasa dan mengikut rutin..hehe..macam gaya org berpengalaman..mmg pun...dlm seminggu cuti ni tak lepas daripada berjumpa kawan2 sekolah..hmm...kami ni time cuti mesti x lepas utk buat reunion kecil...kami akan sentiasa berjumpa dan bercerita perkembangan masing2..

malam rabu hari tu janji dengan kawan2 sebatch yang perempuan sahaja main basketball. lepas main, kami duduk2 berbual, lepas tu g makan roti canai..apa yg kami bualkan banyak berkisarkan tentang usrah, program dan sebagainya..jalan atau x...aktif atau x..mcm2 lagi..lalu kami pun berkongsi pengalaman di tempat masing2...alhamdulillah, apa yg baik itu kami ambil jadikan contoh dan yg tidak baik kami sama2 akan bincang dan selesaikan...

malam jumaat tu plak kami buat makan2 di sebuah restoran Singgah Selalu..berhadapan dengan Danga Bay...perjumpaan ni lagi ramai berbanding kelmarin..ada yg dh lama x jumpa...mcm2 yg kami bualkan...

khamis plak, saya ikut ummi pergi buat keje kat luar..cetak plan tadika lah, pergi pusat kesihatan lah..dan apa2 yg berkaitan dengan pengurusan tadika..actually ummi uruskan beberapa tadika iaitu Tadika Iman bersama sahabat2 ummi yang lain..setakat ni dah 11 cawangan disekitar Johor sahaja...suka tengok drg berkerja...semua makcik2 kt ctu yang ikut usrah..ank2 drg juga kwn2 rapat saya...alhamdulillah..cantik urusan Allah...juga, cikgu2 yang nk keje kat ctu mesti ikut usrah..nk x nk lah~yang best dapat belajar cara ummi keje dan dapat dating ngan ummi kat luar..(xyh masak pada hari itu..hehe..gelak nakal)..

why banyak keje x siap sbb byk kuar, tp x juga sbb bila sesuatu peristiwa terjadi tu akn ada hikmahnya..jgn salahkan masa lalu..tp kena uruskan dgn lebih baik lagilah..antara 10 muwasofat..huhu..cuti betul..tp kerja2 lain tetap xleh tinggal..ok!

ok..cdng xnk tulis pjng dah tertulis pjng..agk dah..pdhal tengah selingan buat lab report..hehe..inilah saya...suka buat beberapa keje dalam satu masa...oklah..wallahualam...
update sbb dah sebulan x menulis..maaf kepada peminat yg setia mengikut penulisan saya ini..terima kasih..buat susah2 je..tengoklah bila2 ada freetima akanku update..yeah!

moga Allah mudahkan segala urusan diriku, familyku, kawan2 ku di UM, kawan2 G7 di merata tempat, adek2 SMIH berserta para gurunya...juga kenalan2 di Acheh~


1 comment:

+akufobia+ said...

layout pun da baru.1 post da siap.lab report?huu.